O Έρωτας

Το καράβι του

Κι η αμεριμνησία των μελτεμιών του

 Κι ο φλόκος της ελπίδας του

Στον πιο ελαφρύ κυματισμό του ένα νησί λικνίζει

Τον ερχομό του.

                                                Οδυσσέας Ελύτης  (Προσανατολισμοί)

 

Αυτό που μας χωρίζει είναι αυτό που μας ενώνει . Από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης, ο άνθρωπος δημιούργησε μια διαφορετική σχέση με τη θάλασσα. Του έδωσε τροφή, του έδωσε υλικό για παραμύθια, του έδωσε ευκαιρία να γνωρίσει νέους πολιτισμούς πάνω απόλα όμως του έδωσε έμπνευση.

Τα μαύρα πανιά του Θησέα, ήταν απλά μια αφορμή αλλά και μια δραματική ιστορία για το πως ονομάστηκε το Αιγαίο.

Αιγαίο το Αρχιπέλαγος.

Και μόνο η αναφορά του θυμίζει Ελλάδα. Λευκά σπίτια, μικρά ξωκλήσια και οι βάρκες των ψαράδων συνήθως με ονόματα αγίων, για να κερδίσουν την εύνοια τους και να ξορκίσουν το κακό. Και ανάμεσα σόλα αυτά, περιπλέκεται και η ιστορία με τον μύθο.Αφουγκράζεσαι   τον Περσέα, χιλιάδες χρόνια πριν. Βλέπεις τις αρμάδες με τα ξύλινα τείχη. Αντικρίζεις τον Ξέρξη να τιμωρεί τη θάλασσα. Κάθε σταγόνα του ελληνική ιστορία. Κάθε κύμα του, η δικιά μας παράδοση.

Γιαυτό οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στο Αιγαίο, θα ήταν ίσως άδικο να μην τη  χαρακτηρίζαμε και πολιτισμική.

Φέτος θα διεξαχθεί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο η Ρεγκάτα Αιγαίου. Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό αγώνα, ο οποίος  ξεκινά από τη Μυτιλήνη στις 20 του Αυγούστου, περνά από Οινούσες, Χίο και τερματίζει στη Σάμο στις 25 Αυγούστου. Πρόκειται για την κορυφαία ιστιοπλοϊκή συνάντηση στον ελληνικό χώρο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Αιγαίου κ. Σηφουνάκη.

Αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή για μας, είναι ότι μας έγινε τιμητική πρόσκληση, για πρώτη φορά, για  να συμμετάσχει στον κορυφαίο αυτό αγώνα, κυπριακό πλήρωμα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον, ναύλωσε σκάφος για την ομάδα μας, επωμιζομένη ένα ποσό αρκετών χιλιάδων λιρών. Ετσι θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ομάδες από όλους σχεδόν τους ναυτικούς ομίλους της Ελλάδας, καθώς και επίλεκτες ομάδες, από αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της  των μελών του διοικητικού συμβουλίου, της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας, και του Παγκύπριου Ομίλου Ναυσιπλοϊας  Ανοικτής Θάλασσας , δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να γίνει εφικτή η συμμετοχή της ομάδας μας σε αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση.

Η συμμετοχή μας όμως έγινε ακόμα πιο εφικτή με την στήριξη της Α.ΤΗ.Κ. .. Η Α.ΤΗ.Κ.  έδειξε για ακόμα μια φορά το πόσο πολύ στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα μας με ότι μας είναι απαραίτητο για τον αγώνα. Ηταν  μια πολύ ευγενική χειρονομία, η οποία αντικατοπτρίζει και τη θέση  της Α.ΤΗ.Κ. Πάντα μπροστά.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι η ίδια η θάλασσα που μας χωρίζει με την Ελλάδα, είναι αυτή που μας ενώνει.

Πηγαίνοντας στην Ελλάδα, θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στη Κύπρο. Και εδώ είναι πραγματικά που επαληθεύεται το σλόγκαν της Α.ΤΗ.Κ. Φέρνουμε τους ανθρώπους πιο κοντά.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση της συμμετοχής της ομάδας μας σε αυτή την διοργάνωση και ιδιαίτερα την Α.ΤΗ.Κ. για την χορηγία, η οποία είναι πολύτιμη τόσο για μας όσο και για τα εθνικά χρώματα που εκπροσωπούμε.

 

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας

 

    shipwright and yacht carpentry in Cyprus   Buy or sell your sailing yacht or motor boat here.   Yacht and boat insurance - maritime underwriters - online quotes  Sailing charters worldwide - a yachting holiday with a difference   Ship Management and registration in Cyprus - the Cyprus flag is both convenient and financially atractive as a fleet management centre. I.N.S.B is one classification recognised worlwide.       Cruises from Cyprus to Egypt, Israel, Lebanon, Syria, Rhodes and the Greek Islands   Ships and vessels for sale and charter, crew, management, scrap, spare parts, sales, lease, purchase, time charter, insurance, cargo and vessel marketplace.